Binnenkort meer te zien! We zijn druk bezig met het werken aan onze website!

Camama Gallery
De Stemmen van het Volk

De Stemmen van het Volk

Dit prachtige schilderij genaamd “De Stemmen van het Volk” is niet alleen een kunstwerk, maar ook een diepe uitdrukking van onze geschiedenis en de zoektocht naar een rechtvaardige toekomst. 

De kunstenaar heeft dit meesterwerk gecreëerd tijdens een emotionele fase van zijn leven, een periode van eenzaamheid en onzekerheid in zijn thuisland Angola. Het schilderij is een weerspiegeling van de voortdurende strijd voor democratie en de waarde van kunst in het uiten van de stemmen van het volk, zelfs in moeilijke tijden.

Thank you, mother, for everything you did

Dit intrigerende kunstwerk, geworteld in de rijke tradities van Afrikaanse kunst, toont een enkel been dat verbinding maakt met een surrealistisch hoofd en symbolische borsten, waarbij de dualiteit van het menselijk lichaam en emoties wordt uitgedrukt. Het been wordt omringd door langgerekte vingers, die dienen als een visuele representatie van moederlijke steun en leiding. Met afmetingen van 40 bij 120 cm en een diepte van 15 mm nodigt dit kunstwerk uit tot introspectie over de complexiteit van de menselijke ervaring en de diepgaande band tussen moeders en hun kinderen. Het daagt de kijker uit om na te denken over de dualiteit van het leven, de rol van moederschap en de kracht van menselijke emotie.

Wat betekent moederschap voor jou? Voel je je verbonden met dit schilderij?

Bron van inspiratie: St. Germain

Two Faces

Dit schilderij heeft me op een zoektocht gestuurd, een diepgravende reis door mijn ziel. Het voelde als een queeste in mijn ziel. Het was geen zoektocht naar het levensdoel, maar het was zeker een queeste waarvan ik dacht: “Wow, dit moet gebeuren.”

De materialen die ik gebruikte, waren van cruciaal belang. Er zit kit op dit werk, een substantie die meer is dan alleen een lijn, het zijn bewegende lagen van kit. Terwijl ik aan het werk was, begon ik de complexiteit en diepgang van deze bewegende lagen kit te waarderen. De manier waarop ze bewegen, de beweging die de kit uitstraalt, was een uitdaging op zich. Het was als het bewegen van een diepzinnig en ingewikkeld onderwerp.

Wat dit werk echt intrigerend maakt, is de beweging die de kit uitstraalt. Het is moeilijk te beschrijven, maar de beweging van deze kit is wat dit kunstwerk zo boeiend maakt.

En dan hebben we het goudblad en de meerdere lagen die erin zitten. Dat is echt het bijzondere aan dit werk. De zoektocht naar de juiste materialen was een reis op zich, en ik moest diep in mijn ziel graven om te vinden wat nodig was.

Tijdens dit proces moest ik ook balanceren met mijn dagelijks leven, dat doorging. Het is een uitdaging om kunst te creëren terwijl het leven doorgaat, maar het is de moeite waard.

Kortom, dit is een bijzonder werk, en ik hoop dat anderen er net zoveel van kunnen genieten als ik heb gedaan. Natuurlijk zijn er wat schuimen en piepschuimen hoofden die nog moeten worden toegevoegd. Dat zal een interessante toevoeging zijn. Ook de siliconen kit die is gebruikt om ervoor te zorgen dat de gouden verf goed blijft zitten, was een technische uitdaging. Maar met moed, kracht en vooral veel oefenen, is het gelukt om het gewenste effect te bereiken. Dit is een creatieve en spirituele reis geweest, en het toevoegen van deze elementen aan de tekst maakt het compleet.

Batwa ekonda

Afmetingen: 200×113.5 cm, 5 cm diepte

“Batwa ekonda” is een eerbetoon aan de Batwa, een inheemse etnische groep uit Centraal-Afrika, voornamelijk te vinden in landen zoals de Democratische Republiek Congo, Rwanda en Oeganda. De naam “Batwa” verwijst specifiek naar deze gemeenschap, die een rijke en diepgaande traditie heeft. Hun cultuur, taal en tradities vormen een essentieel onderdeel van de inspiratie achter dit kunstwerk.

De titel “Batwa ekonda” komt uit het Lingala, een van de talen die in de regio wordt gesproken. “Batwa” verwijst naar deze specifieke etnische groep, terwijl “ekonda” staat voor “liefde” of “genegenheid”. Dit schilderij vertegenwoordigt de artistieke weergave van de diepe waardering en eerbied voor de Batwa-cultuur.

Translate »